Kultcafé & konditori

Om café iwa

Iwa grundades i anrika Apoteksgården i Mariehamn 1952 och har sedan dess varit ålänningarnas ställe att gå till för bakverk, fika och numera även mat tillagad med ett gediget intresse för fräscha råvaror. På Iwa är alla välkomna och vid borden sitter så väl stammisar som turister som vill uppleva ett äkta åländskt café.

Vårt mathantverk

I matväg serveras sallader, pajer, pasta, soppor och matiga mackor. På söta sidan hittar du klassiska bakverk som gräddmunkar och princessbakelser från  bageri Ålandskringlan. Och hembakta småbitar såsom minibiskvier, lakritskola och rawfood. Iwa erbjuder alltid hälsosamma val, för så väl stora som små. Exempelvis plocktallriken för barn, rawfood och smoothies.
Ta med dig hem, eller slå dig ner och njut på plats.

Utöver café och konditori, är även catering en uppskattad service – smörgåstårtor, sallader, snittar och sött. För stora och små tillfällen, gjort med kärlek och en personlig touch. Hos oss ryms så väl tradition som nytänk.

 

Jessica

Kock och konditor Jessica Lundberg brinner för matlagning och blev 2019, efter många år i branschen delägare i Iwa. Mangus och Jessica kompletterar varandra och Iwa kan nu erbjuda så väl fika som måltider. Jessica trivs bäst då hon får stå i köket och komponera nya roliga sallader och maträtter.