Kultcafé & konditori

Om café iwa

Iwa grundades i anrika Apoteksgården i Mariehamn 1952 och har sedan dess varit ålänningarnas ställe att gå till för bakverk, fika och numera även mat tillagad med ett gediget intresse för fräscha råvaror. På Iwa är alla välkomna och vid borden sitter så väl stammisar som turister som vill uppleva ett äkta åländskt café.

Vårt mathantverk

I matväg serveras sallader, pajer, pasta, soppor och matiga mackor. På söta sidan hittar du klassiska bakverk som gräddmunkar och princessbakelser från vårt bageri Ålandskringlan. Och hembakta småbitar såsom minibiskvier, lakritskola och rawfood. Iwa erbjuder alltid hälsosamma val, för så väl stora som små. Exempelvis plocktallriken för barn, rawfood och smoothies.
Ta med dig hem, eller slå dig ner och njut på plats.

Utöver café och konditori, är även catering en uppskattad service – smörgåstårtor, sallader, snittar och sött. För stora och små tillfällen, gjort med kärlek och en personlig touch. Hos oss ryms så väl tradition som nytänk.

Ett blev två

2019 utvidgades verksamheten med ett café i Maxinge köpcenter, så att vi nu kan erbjuda besökarna även där ett genuint utbud av bakverk och lättare luncher.

Magnus

Man kan säga att Magnus Wirta vuxit upp i bageriet. Redan som tolvåring sommarjobbade han på Ålandskringlan som hans pappa hade grundat. När han 2001 tog över verksamheten efter sin far, tog han samtidigt över caféet på Torggatan. Bagarens personliga favorit är fastlagsbulle och kanelbullar.

Jessica

Kock och konditor Jessica Lundberg brinner för matlagning och blev 2019, efter många år i branschen delägare i Iwa. Mangus och Jessica kompletterar varandra och Iwa kan nu erbjuda så väl fika som måltider. Jessica trivs bäst då hon får stå i köket och komponera nya roliga sallader och maträtter.

Några av våra stjärnor

På café Iwa i city så hälsar bland annat dessa er hjärtligt välkomna. Visste du att vi har huserat i samma lokal sedan 1952. I ett av stans äldsta våningshus.

Varmt välkomna!